Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Máz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjuk. Ketté osztjuk, és kinyújtjuk kb. fél cm vastagra. Papírral bélelt sütőlapon, 180°C-on kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
A tejben elkeverjük a lisztet, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a csipet sót. Állandó keverés mellett sűrű kását főzünk. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, és kis adagokban hozzáadjuk a kihűlt kását. Az egyik tésztát megkenjük a krém felével. A tetejére ananászlé, citromlé és rumaroma keverékében megmártott babapiskótákat rakunk, majd megszórjuk az apróra vágott ananászdarabokkal. A megmaradt krémet rátesszük a süteményre, és betakarjuk a másik tésztával.
A vizet és a porcukrot felforraljuk, és sziruppá főzzük. Még forrón ráöntjük a margarinra és a kakaóporra. Simává kavarjuk, majd ráöntjük a sütemény tetejére. Minimum 6 órára hideg helyre tesszük.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=06_Z_J_mF_o