Ananászos sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 300 g rétesliszt
  • 50 g margarin
  • 100 g porcukor
  • 1 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 20 g kakaópor
  • 2 ek tej

 

Töltelékhez:

  • 500 ml tej
  • 100 g sima liszt
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 250 g margarin
  • 250 g porcukor
  • rum aroma
  • 300 g babapiskóta
  • 560 g ananász konzerv
  • 1 citrom reszelt héja és leve

Máz:

  • 150 g porcukor
  • 100 ml víz
  • 30 g kakaópor
  • 50 g margarin

Elkészítése:

A tészta készítése:

A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjuk. Ketté osztjuk, és kinyújtjuk kb. fél cm vastagra. Papírral bélelt sütőlapon, 180°C-on kb. 8-10 perc alatt megsütjük.

A töltelék készítése:

A tejben elkeverjük a lisztet, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a csipet sót. Állandó keverés mellett sűrű kását főzünk. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, és kis adagokban hozzáadjuk a kihűlt kását. Az egyik tésztát megkenjük a krém felével. A tetejére ananászlé, citromlé és rumaroma keverékében megmártott babapiskótákat rakunk, majd megszórjuk az apróra vágott ananászdarabokkal. A megmaradt krémet rátesszük a süteményre, és betakarjuk a másik tésztával.

A csokoládémáz készítése:

A vizet és a porcukrot felforraljuk, és sziruppá főzzük. Még forrón ráöntjük a margarinra és a kakaóporra. Simává kavarjuk, majd ráöntjük a sütemény tetejére. Minimum 6 órára hideg helyre tesszük.

Tipp:

Video: https://www.youtube.com/watch?v=06_Z_J_mF_o