Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananászos lepények recept

Ananászos lepények
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 dkg vaj
    • 1 ek méz
    • 680 g ananászkonzerv (szeletelt)
    • 1 csomag leveles tészta
    • 2 ek porcukor
    • 0.5 teáskanál fahéj
    • 1 evőkanál finomliszt (a szóráshoz)

    Elkészítése:

    Felolvasztjuk a vajat mikróban, és hozzáadjuk a mézet.

    Az ananász szeleteket lecsöpögtetjük. A dobozt szárazra töröljük, ezzel fogunk pont akkora köröket kiszúrni, mint az ananász.

    A felengedett tésztát lisztezett felületen vékonyra, kb 5-6 mm-re nyújtjuk. Az ananászos dobozzal köröket szúrunk ki, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Ráhelyezzük az ananászkarikákat, és a közepüket megszurkáljuk, hogy ne púposodjanak fel.

    Megkenjük a mézes vajjal, és betesszük az előmelegített sütőbe. Ha a tészta szép aranybarna, kész van.

    Összekeverjük a porcukrot a fahéjjal, és még melegen meghintjük vele a lepényeket.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá