Ananászos lepények recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 dkg vaj
- 1 ek méz
- 680 g ananászkonzerv (szeletelt)
- 1 csomag leveles tészta
- 2 ek porcukor
- 0.5 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál finomliszt (a szóráshoz)
Elkészítése:
Felolvasztjuk a vajat mikróban, és hozzáadjuk a mézet.
Az ananász szeleteket lecsöpögtetjük. A dobozt szárazra töröljük, ezzel fogunk pont akkora köröket kiszúrni, mint az ananász.
A felengedett tésztát lisztezett felületen vékonyra, kb 5-6 mm-re nyújtjuk. Az ananászos dobozzal köröket szúrunk ki, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Ráhelyezzük az ananászkarikákat, és a közepüket megszurkáljuk, hogy ne púposodjanak fel.
Megkenjük a mézes vajjal, és betesszük az előmelegített sütőbe. Ha a tészta szép aranybarna, kész van.
Összekeverjük a porcukrot a fahéjjal, és még melegen meghintjük vele a lepényeket.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.