Ananászos lepények recept

Hozzávalók:
- 3 dkg vaj
- 1 ek méz
- 680 g ananászkonzerv (szeletelt)
- 1 csomag leveles tészta
- 2 ek porcukor
- 0.5 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál finomliszt (a szóráshoz)
Elkészítése:
Felolvasztjuk a vajat mikróban, és hozzáadjuk a mézet.
Az ananász szeleteket lecsöpögtetjük. A dobozt szárazra töröljük, ezzel fogunk pont akkora köröket kiszúrni, mint az ananász.
A felengedett tésztát lisztezett felületen vékonyra, kb 5-6 mm-re nyújtjuk. Az ananászos dobozzal köröket szúrunk ki, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Ráhelyezzük az ananászkarikákat, és a közepüket megszurkáljuk, hogy ne púposodjanak fel.
Megkenjük a mézes vajjal, és betesszük az előmelegített sütőbe. Ha a tészta szép aranybarna, kész van.
Összekeverjük a porcukrot a fahéjjal, és még melegen meghintjük vele a lepényeket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »