Ananászos lepények

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 dkg vaj
  • 1 ek méz
  • 680 g ananászkonzerv (szeletelt)
  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 ek porcukor
  • 0.5 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál finomliszt (a szóráshoz)

Elkészítése:

Felolvasztjuk a vajat mikróban, és hozzáadjuk a mézet.

Az ananász szeleteket lecsöpögtetjük. A dobozt szárazra töröljük, ezzel fogunk pont akkora köröket kiszúrni, mint az ananász.

A felengedett tésztát lisztezett felületen vékonyra, kb 5-6 mm-re nyújtjuk. Az ananászos dobozzal köröket szúrunk ki, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Ráhelyezzük az ananászkarikákat, és a közepüket megszurkáljuk, hogy ne púposodjanak fel.

Megkenjük a mézes vajjal, és betesszük az előmelegített sütőbe. Ha a tészta szép aranybarna, kész van.

Összekeverjük a porcukrot a fahéjjal, és még melegen meghintjük vele a lepényeket.