Ananászos krémes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 4 ek finomliszt
- 2 késhegynyi sütőpor
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 4,5 dl tej
- 8 dkg cukor
- 1 cs zselatinfix (20 g)
- 2 dl habtejszín
- 3 befőtt ananász karika turmixolva
- 1 dl ananász befőtt leve
- 1 tk citromlé
Tetejére:
- körcikkes ananász befőtt
- 4 dl befőttlé
- 1 ek cukor
- 1 cs zselatin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskótatésztát. Egy 20*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a massza felét belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 7 perc alatt megsütjük, majd a maradék tésztával is így járunk el.
A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat és a cukrot, majd sűrű krémmé főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt keményre felverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz a turmixolt ananásszal, befőtt levével és a citromléval, majd az egészet alaposan elkeverjük a zsaltinfixszel.
Az így elkészült krém 3/4-ed részét a két lap közé kenjük a maradékot a felső lapra. Tetejét kirakjuk ananásszal. A befőtt levébe belekeverjük a cukrot és a zsaltint, majd összemelegítjük, amíg a zselatin feloldódik. Nem szabad forralni! Ha langyosra hűlt, a sütemény tetejére üntjük és megvárjuk, amíg megdermed.