Ananászos-kefires sütemény recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg búzadara
- 1 csapott tk sütőpor
- 1 csipet só
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 4 kis doboz kefir (4*140g)
- 0,5 dl olaj
- 1 nagy doboz ananász konzerv (35 dkg töltőtömeg)
Elkészítése:
Egy kisebb tálban a kimért lisztet elkeverjük a búzadarával, sóval és sütőporral. Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a kefireket. Csomómentesre keverjük a sütőporos liszttel. Kicsit félretesszük.
Egy közepes méretű tepsit (22*38 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és megszórunk kevés liszttel. Az ananászt apróbb darabokra vágjuk és hagyjuk lecsepegni. A gyümölcsdarabokat és az olajat a tésztába keverjük és az előkészített tepsibe öntjük.
170 fokon hőlégkeveréssel kb. 40 percet sütjük és tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Egy éles késsel felszeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Egy szaftos, nem túl édes, nagyon finom, ananászos édesség.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.