Ananászos-kefires sütemény recept

Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg búzadara
- 1 csapott tk sütőpor
- 1 csipet só
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 4 kis doboz kefir (4*140g)
- 0,5 dl olaj
- 1 nagy doboz ananász konzerv (35 dkg töltőtömeg)
Elkészítése:
Egy kisebb tálban a kimért lisztet elkeverjük a búzadarával, sóval és sütőporral. Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a kefireket. Csomómentesre keverjük a sütőporos liszttel. Kicsit félretesszük.
Egy közepes méretű tepsit (22*38 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és megszórunk kevés liszttel. Az ananászt apróbb darabokra vágjuk és hagyjuk lecsepegni. A gyümölcsdarabokat és az olajat a tésztába keverjük és az előkészített tepsibe öntjük.
170 fokon hőlégkeveréssel kb. 40 percet sütjük és tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Egy éles késsel felszeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Egy szaftos, nem túl édes, nagyon finom, ananászos édesség.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »