Amerikai meggyes pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 3 ek cukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 ek sertészsír
- 2 ek tejföl
- 2 ek darált dió
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 1 üveg magozott meggy
- darált dió ízlés szerint
- a tetejére víz és kristálycukor
- pici víz a kenéshez
- vaj a tortaforma kivajazásához
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral és a darált dióval. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a zsírt. Alaposan összegyúrjuk. Ha összeállt a tészta, 2 egyforma részre osztjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyik tésztagombócot kör alakúra. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, és beletesszük az egyik tésztát úgy, hogy pereme is legyen.
A tésztát megszórjuk vékonyan darált dióval, majd ráhalmozzuk a meggyet.
A másik tésztadarabot is kör alakúra nyújtjuk, és befedjük vele a meggyet. Kicsit rányomkodjuk, majd megszurkáljuk villával, hogy sütés közben a gőz távozni tudjon.
Egy vizes ecsettel lekenjük a tetejét, és vékonyan megszórjuk kristálycukorral.
Az előmelegített sütőbe téve kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
A nagymamám zsírral készítette a pitéket, a legtöbb recept vajat írt, gondoltam kipróbálom, és nagyon finom lett!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »