Amerikai krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg porcukor
- 20 dkg rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 13 ek víz
- 10 dkg kristálycukor
- 2 csomag pudingpor
- 6 dl víz
- 4 dl habtejszín
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
Szétválasztom a tojásokat. A sárgáját kikeverem a porcukorral, 13 ek. vízzel, majd hozzádolgozom a sütőporos lisztet és kakaót.
Sütőpapíros tepsibe (37 x 27 cm) öntöm, 180 fokon (gázsütő 3-as fokozat), 20 percig sütöm.
A tojásfehérjéből kemény habot verek.
A pudingport és 6 dl vizet a kristálycukorral felfőzöm, még forrón összekeverem a habbal, majd a tészta tetejére kenem.
További 15 percig sütöm, 180 fokon. Ha kész, hagyom teljesen kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verem és a tészta tetejére kenem, majd reszelt csokoládéval megszórom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »




