Amerikai csokis keksz recept

Hozzávalók:
- 175 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 115 g (barna) cukor
- 125 g olvasztott margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk vanília aroma
- 125 g étcsokoládé pasztilla
(vagy tört/felkockázott étcsokoládé)
Elkészítése:
Előkészítünk két sütőlemezt és kibéleljük őket sütőpapírral.
Az étcsokoládé pasztilla kivételével az összes hozzávalót egy keverőtálba tesszük és robotgép segítségével sima tésztává dolgozzuk. Amikor összeállt, beledolgozzuk az étcsokoládé darabokat is.
A tésztát folpackba csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
A lehűlt tésztából a kezünk segítségével kis gombócokat formázunk, és egymástól megfelelő távolságra elhelyezzük őket a sütőlemezen. A tenyerünk segítségével egy kicsit lelapítjuk őket. (A golyók méretétől függően kb. 18-20 db kekszet kapunk majd.)
Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 10-12 percig sütjük (addig, míg a kekszek aranybarnára nem sülnek).
Tipp:
10-12 perc tényleg elég a kekszeknek, ne ijedjünk meg, ha ennyi idő elteltével még mindig puha a tetejük és nyersnek látszanak. Ne süssük tovább, mert különben kőkemény kekszeket kapunk. A tepsin hagyjuk kihálni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »