Amerikai csokis keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 3 csapott teáskanál sütőpor
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg puha vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg étcsoki
- 10 dkg aprított mogyoró
Elkészítése:
A mogyorón és étcsokin kívül mindent robotgéppel egyneműre keverünk.
Az étcsokit is felaprítjuk, majd a mogyoróval együtt fakanállal a masszához keverjük.
Legegyszerűbben egy fagyis kanállal kis gombócokat adagolunk sütőpapírral bélelt tepsire egymástól nagyobb távolságra.
200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük őket.
Tipp:
Ekkora kekszeknél kb. 5 cm átmérőjű, nagyjából másfél cm magas kerek halmokat készítettem, egymástól jó távolságra. Ilyen nagyra terültek. :)
És még valami, általában a mogyorót kihagyom, tehát 20 dkg csokicseppet keverek bele, de természetesen készítheted mogyoróval, dióval, sőt mandulával is.
A 10-12 perces sütési idő kis kekszeknél van, itt szánjatok rá 15-20 percet, hogy átsüljenek, de majd látjátok, mikor is van készen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

