Álom torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A kakaós piskótához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál liszt
- 8 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál kakaòpor
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 0,5 l cukrászhab
- 2 stracciatella ízü görög joghurt
- 1 csomag Aranka krémpor
- Annyi tej, hogy a krémporból sűrű puding készüljön
- 1 csomag habfixáló
- 1 tábla étcsokoládé
- Ízlés szerint cukor
A díszítéshez:
- 3-4 csomag smarties
Elkészítése:
Elkészítjük a kakaós piskótát. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukor másik felét és a tojás sárgáit. Jól elkeverjük, vigyázva arra, hogy ne törjük össze a habot. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd óvatos mozdulatokkal belekeverjük a habunkba. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük (26 cm) 160-170 fokon kb. 20 percig sütjük.
A krém elkészítése:
A cukrászhabot kemény habbá verjük. A krémport a csomagolás szerint elkészítjük. Hozzáöntjük a joghurtokat és egy kevés habot. Jól eldolgozzuk, majd belekeverjük az habot a habfixálót és az apró kockákra szelt étcsokit. Annyi habot hagyjunk amivel bevonjuk a tortát. Ízlés szerint édesíthetjük cukorral.
A torta összeállítása:
A piskotát ketté vágjuk, betöltjük a két lap közé a krémet. Bevonjuk a cukrászhabbal és díszítjük a cukorkákkal.
Tipp:
A krémbe a habfixálót csak a végén rakjuk bele, mert nembiztos hogy szükség van rá. Attól függ milyen állagú a krém.