Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Álom torta recept

Álom torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A kakaós piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál liszt
    • 8 evőkanál kristálycukor
    • 2 evőkanál kakaòpor
    • 1 csomag sütőpor

    A krémhez:

    • 0,5 l cukrászhab
    • 2 stracciatella ízü görög joghurt
    • 1 csomag Aranka krémpor
    • Annyi tej, hogy a krémporból sűrű puding készüljön
    • 1 csomag habfixáló
    • 1 tábla étcsokoládé
    • Ízlés szerint cukor

    A díszítéshez:

    • 3-4 csomag smarties

    Elkészítése:

    Elkészítjük a kakaós piskótát. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukor másik felét és a tojás sárgáit. Jól elkeverjük, vigyázva arra, hogy ne törjük össze a habot. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd óvatos mozdulatokkal belekeverjük a habunkba. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük (26 cm) 160-170 fokon kb. 20 percig sütjük.

    A krém elkészítése:

    A cukrászhabot kemény habbá verjük. A krémport a csomagolás szerint elkészítjük. Hozzáöntjük a joghurtokat és egy kevés habot. Jól eldolgozzuk, majd belekeverjük az habot a habfixálót és az apró kockákra szelt étcsokit. Annyi habot hagyjunk amivel bevonjuk a tortát. Ízlés szerint édesíthetjük cukorral.

    A torta összeállítása:

    A piskotát ketté vágjuk, betöltjük a két lap közé a krémet. Bevonjuk a cukrászhabbal és díszítjük a cukorkákkal.

    Tipp:

    A krémbe a habfixálót csak a végén rakjuk bele, mert nembiztos hogy szükség van rá. Attól függ milyen állagú a krém.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá