Hozzávalók:
A kakaós piskótához:
A krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
Elkészítjük a kakaós piskótát. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukor másik felét és a tojás sárgáit. Jól elkeverjük, vigyázva arra, hogy ne törjük össze a habot. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd óvatos mozdulatokkal belekeverjük a habunkba. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük (26 cm) 160-170 fokon kb. 20 percig sütjük.
A cukrászhabot kemény habbá verjük. A krémport a csomagolás szerint elkészítjük. Hozzáöntjük a joghurtokat és egy kevés habot. Jól eldolgozzuk, majd belekeverjük az habot a habfixálót és az apró kockákra szelt étcsokit. Annyi habot hagyjunk amivel bevonjuk a tortát. Ízlés szerint édesíthetjük cukorral.
A piskotát ketté vágjuk, betöltjük a két lap közé a krémet. Bevonjuk a cukrászhabbal és díszítjük a cukorkákkal.
A krémbe a habfixálót csak a végén rakjuk bele, mert nembiztos hogy szükség van rá. Attól függ milyen állagú a krém.