Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almatorta recept

Almatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg margarin

    A töltelékhez:

    • 1-1,5 kg alma
    • 1 ek fahéj
    • 20 dkg cukor
    • 3 ek búzadara

    Elkészítése:

    A tésztához a sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. Ezeket összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a szoba hőmérsékletű margarint. Közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.

    A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a búzadarát. Összedolgozzuk, és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.

    A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz a torta alja, a másik pedig a teteje.

    Kinyújtjuk a cipót kör alakúra, és beletesszük egy csatos tortaformába. A felesleges széleket levágjuk. A lecsöpögtetett tölteléket mielőtt a formában lévő tésztára tennénk, kinyomkodjuk, és így tesszük rá.

    Ezután kinyújtjuk a másik cipót, és mielőtt rátennénk a töltelékre, a közepén több helyen bevágjuk, majd ezt is a formába tesszük. Előmelegített, 160 fokos sütőbe helyezzük.

    Mikor megsült a sütemény, lecsatoljuk az oldalát, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt torta tetejét porcukorral megszórjuk.

    A almatorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 216 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 37 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá