Almatorta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg margarin
A töltelékhez:
- 1-1,5 kg alma
- 1 ek fahéj
- 20 dkg cukor
- 3 ek búzadara
Elkészítése:
A tésztához a sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. Ezeket összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a szoba hőmérsékletű margarint. Közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.
A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a búzadarát. Összedolgozzuk, és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.
A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz a torta alja, a másik pedig a teteje.
Kinyújtjuk a cipót kör alakúra, és beletesszük egy csatos tortaformába. A felesleges széleket levágjuk. A lecsöpögtetett tölteléket mielőtt a formában lévő tésztára tennénk, kinyomkodjuk, és így tesszük rá.
Ezután kinyújtjuk a másik cipót, és mielőtt rátennénk a töltelékre, a közepén több helyen bevágjuk, majd ezt is a formába tesszük. Előmelegített, 160 fokos sütőbe helyezzük.
Mikor megsült a sütemény, lecsatoljuk az oldalát, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt torta tetejét porcukorral megszórjuk.
A almatorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 37 g
Zsír: 6 g