Almatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 20 dkg margarin

A töltelékhez:

  • 1-1,5 kg alma
  • 1 ek fahéj
  • 20 dkg cukor
  • 3 ek búzadara

Elkészítése:

A tésztához a sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. Ezeket összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a szoba hőmérsékletű margarint. Közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.

A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a búzadarát. Összedolgozzuk, és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.

A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz a torta alja, a másik pedig a teteje.

Kinyújtjuk a cipót kör alakúra, és beletesszük egy csatos tortaformába. A felesleges széleket levágjuk. A lecsöpögtetett tölteléket mielőtt a formában lévő tésztára tennénk, kinyomkodjuk, és így tesszük rá.

Ezután kinyújtjuk a másik cipót, és mielőtt rátennénk a töltelékre, a közepén több helyen bevágjuk, majd ezt is a formába tesszük. Előmelegített, 160 fokos sütőbe helyezzük.

Mikor megsült a sütemény, lecsatoljuk az oldalát, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt torta tetejét porcukorral megszórjuk.