Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás krémes recept

Almás krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 10 dkg zsír
    • 20 dkg porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs sütőpor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • kevés tejföl (kb egy kis doboz fele de, ha szükséges még egy keveset lehet tenni bele)

    A krémhez:

    • 1 l tej
    • 3 cs vaníliás pudingpor
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin

    A töltelékhez:

    • 1 kg alma
    • 20 dkg cukor
    • 1 mk fahéj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és négy lapot sütünk belőle egy 22*38 cm-es tepsi hátán.

    A krémhez megfőzzük a pudingokat a tejjel. Kikeverjük a margarint a cukorral, majd ha a puding kihűlt hozzáadjuk a cukros margarint és jó habosra kikeverjük.

    A töltelékhez az almát a fahéjjal és a cukorral megpároljuk, majd a kész lapokat megtöltjük úgy, hogy az 1. lapra krémet kenünk, rátesszük a 2. lapot, erre tesszük az almát, majd a 3. lapot rátesszük és erre a maradék krémet kenjük, végül befedjük a 4. lappal.
    pizap.com13725317884211
    A tetejére porcukrot hintünk vagy bevonjuk tortabevonó étcsokival.

    Érdemes a krémmel és almával kezdeni az elkészítést, hogy kihűljenek, mire a lapok elkészülnek.

    A sütemény másnap fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá