Almás krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 20 dkg porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 2 cs vaníliás cukor
- kevés tejföl (kb egy kis doboz fele de, ha szükséges még egy keveset lehet tenni bele)
A krémhez:
- 1 l tej
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
A töltelékhez:
- 1 kg alma
- 20 dkg cukor
- 1 mk fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és négy lapot sütünk belőle egy 22*38 cm-es tepsi hátán.
A krémhez megfőzzük a pudingokat a tejjel. Kikeverjük a margarint a cukorral, majd ha a puding kihűlt hozzáadjuk a cukros margarint és jó habosra kikeverjük.
A töltelékhez az almát a fahéjjal és a cukorral megpároljuk, majd a kész lapokat megtöltjük úgy, hogy az 1. lapra krémet kenünk, rátesszük a 2. lapot, erre tesszük az almát, majd a 3. lapot rátesszük és erre a maradék krémet kenjük, végül befedjük a 4. lappal.
A tetejére porcukrot hintünk vagy bevonjuk tortabevonó étcsokival.
Érdemes a krémmel és almával kezdeni az elkészítést, hogy kihűljenek, mire a lapok elkészülnek.
A sütemény másnap fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »