Almás krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 20 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • kevés tejföl (kb egy kis doboz fele de, ha szükséges még egy keveset lehet tenni bele)

A krémhez:

  • 1 l tej
  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin

A töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 20 dkg cukor
  • 1 mk fahéj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és négy lapot sütünk belőle egy 22*38 cm-es tepsi hátán.

A krémhez megfőzzük a pudingokat a tejjel. Kikeverjük a margarint a cukorral, majd ha a puding kihűlt hozzáadjuk a cukros margarint és jó habosra kikeverjük.

A töltelékhez az almát a fahéjjal és a cukorral megpároljuk, majd a kész lapokat megtöltjük úgy, hogy az 1. lapra krémet kenünk, rátesszük a 2. lapot, erre tesszük az almát, majd a 3. lapot rátesszük és erre a maradék krémet kenjük, végül befedjük a 4. lappal.
pizap.com13725317884211
A tetejére porcukrot hintünk vagy bevonjuk tortabevonó étcsokival.

Érdemes a krémmel és almával kezdeni az elkészítést, hogy kihűljenek, mire a lapok elkészülnek.

A sütemény másnap fogyasztható.