Almás – zabpelyhes cookies recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 125 g puha vaj
- 120 g cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag vaníliás cukor
- 125 g zabpehely
- 150-200 g liszt
- fél csomag sütőpor
- közepes alma
- kicsi fahéj (szóráshoz)
Elkészítése: A meghámozott almát nagyon apró kockákra felvágjuk. A kimért zabpelyhet összetörjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük.
A hozzávalókat összekeverjük (a felkockázott almát és zabpelyhet is keverjük bele természetesen). A tészta kicsit ragadós, puha lesz, ettől ne ijedjünk meg.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük és rákanalazzuk a halmokat. A kezünkkel eligazgatjuk őket. Ha az összedolgozott tésztát hűvös helyen hagyjuk kicsit állni, utána könnyebben lehet a kezünkkel formálni, nem ragad majd annyira.
A tetejüket picit megszórjuk fahéjjal.
Előmelegített sütőben megsütjük a kekszeket.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »