Almás táska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg liszt
- 2 dl étolaj
- fél liter tej
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg élesztő
- pici só
- 3 ek cukor
Töltelék:
- 1 kg alma reszelve
- ízlés szerint cukor
- diónyi vaj
- ízlés szerint fahéj
Elkészítése:
Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk, majd duplájára kelesztjük.
Ketté vesszük ha megkelt és vékonyan kinyújtjuk. Felszeleteljük kockára és tölteléket rakunk a közepébe. A négyzetek ellentétes sarkait összecsippentjük, batyukat formálva.
Sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket és 20-30 percig kelesztjük. Tojással megkenjük a tetejét és sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Töltelék elkészítése: az almát a vajon a cukorral és a fahéjjal kissé megdinszteljük. Tehetünk bele kevés citromhéjat is. És ezzel töltjük a batyunkat.
Tipp:
Elég nagy adag lesz belőle, én ezért mindig kétféleképpen szoktam elkészíteni. Most fahéjasan készítettem el a másik felét. Ugyanúgy kinyújtottam a lapot, olvasztott vajjal megkentem és cukros fahéjjal vastagon megszórtam. Feltekertem és mint a kakaós csigát szeleteltem, tojással és tejjel megkentem a tetejét és sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »