Almás süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Leveles tészta:
- 90 dkg liszt
- 50 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 ek ecet
- 2 ek cukor
- 1 tk só
- 1 dl szódavíz ( lisztől függően több is kelhet)
Töltelék:
- 8 közepes alma
- annyi kakaó, hogy háromnegyedig töltsük meg vele az almákat
- cukor
- fahéj
- fél citrom
Elkészítése:
30 dkg lisztel jól összegyúrjuk a 50 dkg margarint és hűvös helyre tesszük. A megmaradt liszthez (60 dkg) hozzáadjuk a 3-tojás sárgáját, 2 ek ecetet, 2 ek cukrot, 1 tk sót, és annyi szódavizet, hogy jól gyúrható legyen a tészta. Ezt is hűvös helyre tesszük.
A 8 almát meghámozzuk, a magházat kiszedjük belőle, és citrommal bedörzsöljük, hogy ne barnuljanak. Kakaót és cukrot szórunk a belsejükbe.
A lisztes margarint három részre osztjuk, a tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra elnyújtjuk, majd rákenjük kézzel az egyik adag margarint.
Letakarjuk és 20 percig pihentetjük. Ezt a kenést, hajtogatást, pihentetést kétszer megismételjük. Amikor letelt a pihentetési idő, újból kinyújtjuk a tésztát, és 1-2 ujjnyi csíkokat vágunk, amivel alulról kezdve az almákat szépen betekerjük. Készíthetünk levélkéket is minden és szegfűszeggel odaszúrjuk. . Előmelegített sütőben 200 fokon szép barnára sütjük. Nekem ez 30 perc volt.
Tipp:
Ha megmaradna a tésztánk készíthetünk belőle kakaós csigát is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »