Almás süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Leveles tészta:
- 90 dkg liszt
- 50 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 ek ecet
- 2 ek cukor
- 1 tk só
- 1 dl szódavíz ( lisztől függően több is kelhet)
Töltelék:
- 8 közepes alma
- annyi kakaó, hogy háromnegyedig töltsük meg vele az almákat
- cukor
- fahéj
- fél citrom
Elkészítése:
30 dkg lisztel jól összegyúrjuk a 50 dkg margarint és hűvös helyre tesszük. A megmaradt liszthez (60 dkg) hozzáadjuk a 3-tojás sárgáját, 2 ek ecetet, 2 ek cukrot, 1 tk sót, és annyi szódavizet, hogy jól gyúrható legyen a tészta. Ezt is hűvös helyre tesszük.
A 8 almát meghámozzuk, a magházat kiszedjük belőle, és citrommal bedörzsöljük, hogy ne barnuljanak. Kakaót és cukrot szórunk a belsejükbe.
A lisztes margarint három részre osztjuk, a tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra elnyújtjuk, majd rákenjük kézzel az egyik adag margarint.
Letakarjuk és 20 percig pihentetjük. Ezt a kenést, hajtogatást, pihentetést kétszer megismételjük. Amikor letelt a pihentetési idő, újból kinyújtjuk a tésztát, és 1-2 ujjnyi csíkokat vágunk, amivel alulról kezdve az almákat szépen betekerjük. Készíthetünk levélkéket is minden és szegfűszeggel odaszúrjuk. . Előmelegített sütőben 200 fokon szép barnára sütjük. Nekem ez 30 perc volt.
Tipp:
Ha megmaradna a tésztánk készíthetünk belőle kakaós csigát is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »