Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás süti recept

Almás süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Leveles tészta:

    • 90 dkg liszt
    • 50 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 ek ecet
    • 2 ek cukor
    • 1 tk só
    • 1 dl szódavíz ( lisztől függően több is kelhet)

    Töltelék:

    • 8 közepes alma
    • annyi kakaó,  hogy háromnegyedig töltsük meg vele az almákat
    • cukor
    • fahéj
    • fél citrom

    Elkészítése:

    30 dkg lisztel jól összegyúrjuk a 50 dkg margarint és hűvös helyre tesszük. A megmaradt liszthez (60 dkg) hozzáadjuk a 3-tojás sárgáját, 2 ek ecetet, 2 ek cukrot, 1  tk sót, és annyi szódavizet, hogy jól gyúrható legyen a tészta. Ezt is hűvös helyre tesszük.

    A 8 almát meghámozzuk, a magházat kiszedjük belőle, és citrommal bedörzsöljük, hogy ne barnuljanak. Kakaót és cukrot szórunk a belsejükbe.

    A lisztes margarint három részre osztjuk, a tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra elnyújtjuk, majd rákenjük kézzel az egyik adag margarint.

    Letakarjuk és 20 percig pihentetjük. Ezt a kenést, hajtogatást, pihentetést kétszer megismételjük. Amikor letelt a pihentetési idő, újból kinyújtjuk a tésztát, és 1-2 ujjnyi csíkokat vágunk, amivel alulról kezdve az almákat szépen betekerjük. Készíthetünk levélkéket is minden és szegfűszeggel odaszúrjuk. . Előmelegített sütőben 200 fokon  szép barnára sütjük.  Nekem ez 30 perc volt.

     

    Tipp:

    Ha megmaradna a tésztánk készíthetünk belőle kakaós csigát is! 

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá