Almás sütemény recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A margarint késsel apróra vágjuk, hozzáadjuk a tojás sárgáját, az egész tojást, és a cukorral összekevert élesztőt, majd hozzáadjuk a vanília aromát, (én ehelyett most mogyorós aromával próbáltam ki), a csipetnyi sót és még egy ideig a késsel apríthatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A meglisztezett asztalon, vagy deszkán kinyújtjuk a tésztát kb 3 mm vastagra és szív alakú formával(vagy más) kis sütiket szaggatunk belőle. A korongok egyik felére tölteléket helyezünk , amely a kimagozott, és lereszelt zöld/ savanykásabb almát jelenti.Az almát megszórom ízlés szerint vaníliás cukorral és fahéjjal, majd összeragasztjuk a derelyéket, villával lenyomkodjuk az oldalát. Olajjal kikent tepsiben 180-190 fokon aranybarnára sütjük. Fahéjas porcukorral meghintem amikor feltálalom és még esetleg egy kis reszelt citromhéjjal is.
Tipp:
Nem feltétlenül kell szaggatóval kiszaggatnunk a tésztát, az is elég ha vékonyra kinyújtjuk a tésztát, megtöltjük töltelékkel, és félbe hajtjuk, de úgy hogy a hajtásnál ne legyen túl vastag a tészta, hogy meg tudjon sülni. Így is nagyon mutatós tud lenni, amikor felszeljük (mellékeltem fotót erről is ) :) Jó étvágyat, frissen a legfinomabb! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »