Almás rétes diétásan recept

Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 1 kg alma
- 2 marék dió
- fahéj
- folyékony édesítőszer, ízlés szerint
- diabetikus vanília fagylalt
- olaj
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és gyümölcscentrifugába tesszük (ha nincs akkor reszeljük le). A leve 100 %-os almaléként mehet a hűtőbe, a centrifugában maradt pépből lesz a rétesünk tölteléke. :)
A diót aprítsuk össze úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok is. Ezután az almapépet, a diót, fahéjat és ízlés szerint folyékony édesítőszert keverjük össze.
1 csomagban általában 6-8 db réteslap van, ezt hármasával-négyesével használjuk fel az alábbiak szerint: egy tiszta konyharuhát vizezzünk be, erre tegyük az első réteg réteslapot. A lapot kenjük meg olajjal, majd óvatosan tegyük rá a következő lapot és azt is kenjük meg olajjal, egészen az utolsó lapig, amit már nem kell megkenni, erre jön a töltelék.
A töltelék felét vagy harmadát (réteslapok számától függően) a tészta egyik oldalára kanalazzuk úgy, hogy a végen maradjon 1-1 cm üresen. Utána a vizes konyharuhánál fogva felgöngyöljük és a végeit benyomkodjuk.
A tetejét megkenjük olajjal, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt arany színűre sütjük.
Tálaláskor a tetejére kanalazunk 1 gombóc diabetikus vanília fagylaltot.
Ezt a sütit (mértékkel) cukorbetegek is fogyaszthatják!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »