Almás rétes diétásan recept

Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 1 kg alma
- 2 marék dió
- fahéj
- folyékony édesítőszer, ízlés szerint
- diabetikus vanília fagylalt
- olaj
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és gyümölcscentrifugába tesszük (ha nincs akkor reszeljük le). A leve 100 %-os almaléként mehet a hűtőbe, a centrifugában maradt pépből lesz a rétesünk tölteléke. :)
A diót aprítsuk össze úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok is. Ezután az almapépet, a diót, fahéjat és ízlés szerint folyékony édesítőszert keverjük össze.
1 csomagban általában 6-8 db réteslap van, ezt hármasával-négyesével használjuk fel az alábbiak szerint: egy tiszta konyharuhát vizezzünk be, erre tegyük az első réteg réteslapot. A lapot kenjük meg olajjal, majd óvatosan tegyük rá a következő lapot és azt is kenjük meg olajjal, egészen az utolsó lapig, amit már nem kell megkenni, erre jön a töltelék.
A töltelék felét vagy harmadát (réteslapok számától függően) a tészta egyik oldalára kanalazzuk úgy, hogy a végen maradjon 1-1 cm üresen. Utána a vizes konyharuhánál fogva felgöngyöljük és a végeit benyomkodjuk.
A tetejét megkenjük olajjal, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt arany színűre sütjük.
Tálaláskor a tetejére kanalazunk 1 gombóc diabetikus vanília fagylaltot.
Ezt a sütit (mértékkel) cukorbetegek is fogyaszthatják!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »