Almás rétes diétásan recept

Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 1 kg alma
- 2 marék dió
- fahéj
- folyékony édesítőszer, ízlés szerint
- diabetikus vanília fagylalt
- olaj
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és gyümölcscentrifugába tesszük (ha nincs akkor reszeljük le). A leve 100 %-os almaléként mehet a hűtőbe, a centrifugában maradt pépből lesz a rétesünk tölteléke. :)
A diót aprítsuk össze úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok is. Ezután az almapépet, a diót, fahéjat és ízlés szerint folyékony édesítőszert keverjük össze.
1 csomagban általában 6-8 db réteslap van, ezt hármasával-négyesével használjuk fel az alábbiak szerint: egy tiszta konyharuhát vizezzünk be, erre tegyük az első réteg réteslapot. A lapot kenjük meg olajjal, majd óvatosan tegyük rá a következő lapot és azt is kenjük meg olajjal, egészen az utolsó lapig, amit már nem kell megkenni, erre jön a töltelék.
A töltelék felét vagy harmadát (réteslapok számától függően) a tészta egyik oldalára kanalazzuk úgy, hogy a végen maradjon 1-1 cm üresen. Utána a vizes konyharuhánál fogva felgöngyöljük és a végeit benyomkodjuk.
A tetejét megkenjük olajjal, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt arany színűre sütjük.
Tálaláskor a tetejére kanalazunk 1 gombóc diabetikus vanília fagylaltot.
Ezt a sütit (mértékkel) cukorbetegek is fogyaszthatják!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »