Almás rétes diétásan

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap
  • 1 kg alma
  • 2 marék dió
  • fahéj
  • folyékony édesítőszer, ízlés szerint
  • diabetikus vanília fagylalt
  • olaj

Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és gyümölcscentrifugába tesszük (ha nincs akkor reszeljük le). A leve 100 %-os almaléként mehet a hűtőbe, a centrifugában maradt pépből lesz a rétesünk tölteléke. :)

A diót aprítsuk össze úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok is. Ezután az almapépet, a diót, fahéjat és ízlés szerint folyékony édesítőszert keverjük össze.

1 csomagban általában 6-8 db réteslap van, ezt hármasával-négyesével használjuk fel az alábbiak szerint: egy tiszta konyharuhát vizezzünk be, erre tegyük az első réteg réteslapot. A lapot kenjük meg olajjal, majd óvatosan tegyük rá a következő lapot és azt is kenjük meg olajjal, egészen az utolsó lapig, amit már nem kell megkenni, erre jön a töltelék.

A töltelék felét vagy harmadát (réteslapok számától függően) a tészta egyik oldalára kanalazzuk úgy, hogy a végen maradjon 1-1 cm üresen. Utána a vizes konyharuhánál fogva felgöngyöljük és a végeit benyomkodjuk.

A tetejét megkenjük olajjal, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt arany színűre sütjük.

Tálaláskor a tetejére kanalazunk 1 gombóc diabetikus vanília fagylaltot.

Ezt a sütit (mértékkel) cukorbetegek is fogyaszthatják!