Almás rácsos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 cs fagyasztott leveles tészta
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - almalekvár
- porcukor
Elkészítése:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd lisztezett deszkán ketté vágva, két külön, egyforma nagyságú lapra kinyújtjuk. Derelyevágóval egyforma nagyságú négyzeteket készítünk, de az egyik adag lap tetejét is bevagdaljuk derelyevágóval.

A “sima” négyzetekre almalekvárt halmozunk, jó bőségesen bőven, megkenjük tojás fehérjével körben a széleit a tésztának, majd ráhelyezzük a rácsozott tésztát a tetejére (kicsit széthúzzuk, hogy jobban szétnyíljon sülés közben).

A tojás sárgájával megkenjük a tetejüket és jól összenyomkodjuk a széleit, hogy ne váljanak el sülés közben. 180 fokon sütjük, kb 20-25 percig, ha kicsit hűlt, akkor szórjuk meg a tetejüket porcukorral.
Tipp:
Én házilag készített almalekvárt használtam, de ugyanez a tészta elkészíthető meggyesen, pudingosan, pizzásan is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

