Almás rácsos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 cs fagyasztott leveles tészta
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- almalekvár
- porcukor
Elkészítése:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd lisztezett deszkán ketté vágva, két külön, egyforma nagyságú lapra kinyújtjuk. Derelyevágóval egyforma nagyságú négyzeteket készítünk, de az egyik adag lap tetejét is bevagdaljuk derelyevágóval.
A “sima” négyzetekre almalekvárt halmozunk, jó bőségesen bőven, megkenjük tojás fehérjével körben a széleit a tésztának, majd ráhelyezzük a rácsozott tésztát a tetejére (kicsit széthúzzuk, hogy jobban szétnyíljon sülés közben).
A tojás sárgájával megkenjük a tetejüket és jól összenyomkodjuk a széleit, hogy ne váljanak el sülés közben. 180 fokon sütjük, kb 20-25 percig, ha kicsit hűlt, akkor szórjuk meg a tetejüket porcukorral.
Tipp:
Én házilag készített almalekvárt használtam, de ugyanez a tészta elkészíthető meggyesen, pudingosan, pizzásan is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »