Almás-pudingos krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg margarin
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 10 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Az almatöltelékhez:
- 1 kg reszelt alma
- 1 evőkanál vaj
- cukor
- fahéj
- citromlé
A csokimázhoz
- 0,5 tábla étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három részre osztjuk, majd egy közepes méretű tepsi hátán 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt 3 lapot sütük.
A pudingot a tejben megfőzzük, addig a margarint a porcukorral összekeverjük. Amikor a puding kihűlt, összekeverjük a margarinos cukorral.
Az almát a vajon megdinszteljük, megszórjuk cukorral, fahéjjal és meglocsoljuk citromlével.
Az első lapra rákenjük a pudingos krémet, rátesszük a második lapot, amire az almás töltelék kerül, végül rátesszük a harmadik lapot is. A csokoládét megolvasztjuk gőz fölött, hozzákeverjük az olajat, majd a sütemény tetejére csorgatjuk.
Tipp:
Ne süssük túl a lapokat, a töltésnél pedig vigyázzunk, ne repedjenek meg!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »