Almás-pudingos krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg margarin
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 10 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Az almatöltelékhez:
- 1 kg reszelt alma
- 1 evőkanál vaj
- cukor
- fahéj
- citromlé
A csokimázhoz
- 0,5 tábla étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három részre osztjuk, majd egy közepes méretű tepsi hátán 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt 3 lapot sütük.
A pudingot a tejben megfőzzük, addig a margarint a porcukorral összekeverjük. Amikor a puding kihűlt, összekeverjük a margarinos cukorral.
Az almát a vajon megdinszteljük, megszórjuk cukorral, fahéjjal és meglocsoljuk citromlével.
Az első lapra rákenjük a pudingos krémet, rátesszük a második lapot, amire az almás töltelék kerül, végül rátesszük a harmadik lapot is. A csokoládét megolvasztjuk gőz fölött, hozzákeverjük az olajat, majd a sütemény tetejére csorgatjuk.
Tipp:
Ne süssük túl a lapokat, a töltésnél pedig vigyázzunk, ne repedjenek meg!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »