Almás-pudingos krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg margarin
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 10 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Az almatöltelékhez:
- 1 kg reszelt alma
- 1 evőkanál vaj
- cukor
- fahéj
- citromlé
A csokimázhoz
- 0,5 tábla étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három részre osztjuk, majd egy közepes méretű tepsi hátán 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt 3 lapot sütük.
A pudingot a tejben megfőzzük, addig a margarint a porcukorral összekeverjük. Amikor a puding kihűlt, összekeverjük a margarinos cukorral.
Az almát a vajon megdinszteljük, megszórjuk cukorral, fahéjjal és meglocsoljuk citromlével.
Az első lapra rákenjük a pudingos krémet, rátesszük a második lapot, amire az almás töltelék kerül, végül rátesszük a harmadik lapot is. A csokoládét megolvasztjuk gőz fölött, hozzákeverjük az olajat, majd a sütemény tetejére csorgatjuk.
Tipp:
Ne süssük túl a lapokat, a töltésnél pedig vigyázzunk, ne repedjenek meg!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »