Almás pite recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 0,5 kg liszt
- 20 dkg vaj/margarin
- fél csomag sütőpor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- pici tej
Töltelékhez:
- kb. 1,5 kg alma
- fahéj
- 20 dkg cukor
- 2 ek zsemlemorzsa
- vaníliás cukor
Lekenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a felkockázott hideg vajjal elmorzsoljuk. Ha már kellően morzsalékos, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat. Alaposan összegyúrjuk. Ha nem állna össze, kevés tejjel segítsünk a kívánt állag eléréséhez. Fóliába csomagolva hideg helyre tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
Töltelék készítése:
Az almát meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, ízlés szerinti fahéjat és a zsemlemorzsát. Alaposan összekeverjük.
Összeállítás:
Egy nagyobb méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk a tepsi méretére. Az egyik tésztát belehelyezzük, rátesszük a tölteléket, egyenletesen elosztjuk, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. A tetejét lekenjük a tojásfehérjével, majd egy villával megszurkáljuk, hogy a sütés közben keletkezett gőz távozni tudjon.
180 fokra előmelegített sütőbe téve szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

