Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 0,5 kg liszt
    • 20 dkg vaj/margarin
    • fél csomag sütőpor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • pici tej

    Töltelékhez:

    • kb. 1,5 kg alma
    • fahéj
    • 20 dkg cukor
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • vaníliás cukor

    Lekenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a felkockázott hideg vajjal elmorzsoljuk. Ha már kellően morzsalékos, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat. Alaposan összegyúrjuk. Ha nem állna össze, kevés tejjel segítsünk a kívánt állag eléréséhez. Fóliába csomagolva hideg helyre tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

    Töltelék készítése:

    Az almát meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, ízlés szerinti fahéjat és a zsemlemorzsát. Alaposan összekeverjük.

    Összeállítás:

    Egy nagyobb méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk a tepsi méretére. Az egyik tésztát belehelyezzük, rátesszük a tölteléket, egyenletesen elosztjuk, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. A tetejét lekenjük a tojásfehérjével, majd egy villával megszurkáljuk, hogy a sütés közben keletkezett gőz távozni tudjon.

    180 fokra előmelegített sütőbe téve szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá