Almás pite recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 0,5 kg liszt
- 20 dkg vaj/margarin
- fél csomag sütőpor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- pici tej
Töltelékhez:
- kb. 1,5 kg alma
- fahéj
- 20 dkg cukor
- 2 ek zsemlemorzsa
- vaníliás cukor
Lekenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a felkockázott hideg vajjal elmorzsoljuk. Ha már kellően morzsalékos, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat. Alaposan összegyúrjuk. Ha nem állna össze, kevés tejjel segítsünk a kívánt állag eléréséhez. Fóliába csomagolva hideg helyre tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
Töltelék készítése:
Az almát meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, ízlés szerinti fahéjat és a zsemlemorzsát. Alaposan összekeverjük.
Összeállítás:
Egy nagyobb méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk a tepsi méretére. Az egyik tésztát belehelyezzük, rátesszük a tölteléket, egyenletesen elosztjuk, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. A tetejét lekenjük a tojásfehérjével, majd egy villával megszurkáljuk, hogy a sütés közben keletkezett gőz távozni tudjon.
180 fokra előmelegített sütőbe téve szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »