Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárga
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • csipet só
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A töltelékhez:

    • 1,5 kg alma
    • cukor ízlés szerint
    • 1 kávéskanál őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A vajat a liszttel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojás sárgákat, a porcukrot, a sütőport, a sót és jól összegyúrjuk. A tésztát hűtőbe tesszük pihenni, ezalatt az almákat meghámozzuk és a legnagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

    Beízesítjük a cukorral és a fahéjjal, pár percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Arra figyeljünk, hogy ne nyomkodjuk ki teljesen, ne legyen nagyon száraz!

    Elővesszük a tésztát, két részre osztjuk, és egy kisebb tepsi nagyságúra nyújtjuk őket. (A tepsibe én tettem sütőpapírt, hogy a szeleteléskor ne sértsem meg.) Az egyiket a tepsi aljába tesszük, megszórjuk búzadarával (hogy ne ázzon át a tészta), egyenletesen rászórjuk a reszelt almát, majd a tetejére ráhelyezzük a tészta másik felét és villával sűrűn megszurkáljuk, hogy sütés közben a gőz eltávozhasson.

    A tojások fehérjével lekenhetjük a tetejét, hogy sütés után szép piros és fényes legyen. Körülbelül 180 fokos sütőben alsó-felső lángon körülbelül 30 percig sütjük.

    Tálaláskor a tetejét porcukorral (esetleg fahéjas porcukorral) szórjuk meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá