Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A vajat a liszttel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojás sárgákat, a porcukrot, a sütőport, a sót és jól összegyúrjuk. A tésztát hűtőbe tesszük pihenni, ezalatt az almákat meghámozzuk és a legnagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
Beízesítjük a cukorral és a fahéjjal, pár percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Arra figyeljünk, hogy ne nyomkodjuk ki teljesen, ne legyen nagyon száraz!
Elővesszük a tésztát, két részre osztjuk, és egy kisebb tepsi nagyságúra nyújtjuk őket. (A tepsibe én tettem sütőpapírt, hogy a szeleteléskor ne sértsem meg.) Az egyiket a tepsi aljába tesszük, megszórjuk búzadarával (hogy ne ázzon át a tészta), egyenletesen rászórjuk a reszelt almát, majd a tetejére ráhelyezzük a tészta másik felét és villával sűrűn megszurkáljuk, hogy sütés közben a gőz eltávozhasson.
A tojások fehérjével lekenhetjük a tetejét, hogy sütés után szép piros és fényes legyen. Körülbelül 180 fokos sütőben alsó-felső lángon körülbelül 30 percig sütjük.
Tálaláskor a tetejét porcukorral (esetleg fahéjas porcukorral) szórjuk meg.