Almás pite recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 ek cukor
- 9 ek tej
- 9 ek olaj
- 1 cs sütőpor
- annyi liszt, hogy jól gyúrható tészta legyen
Töltelék:
- 1 kg alma
- cukor és fahéj ízlés szerint
- zsemlemorzsa a hintéshez
Elkészítése:
Az almákat meghámozom ,lereszelem és megdinsztelem. Ízlés szerint cukrozom, aki szereti tehet fahéjat is bele.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, jól kidolgozom és 4 részre osztom (ha díszíteni akarom akkor az elosztás előtt egy maréknyit kiveszek a tésztából).
A tepsibe, vagy formába sütőpapírt teszek (pizza tálcát használtam 30 cm átmérőjűt). Az egyik lapot kinyújtom a tepsi aljára teszem, meghintem zsemlemorzsával és rásimítom az alma felét. Kinyújtok egy másik lapot és befedem vele az almát. Tetszés szerint mintákat vágok rá és díszítem.
Ebből az adagból 2 tepsi lesz.
Eőmelegített stőben 20-25 perc alatt 150 fokon megsütöm.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.