Almás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 ek cukor
- 9 ek tej
- 9 ek olaj
- 1 cs sütőpor
- annyi liszt, hogy jól gyúrható tészta legyen
Töltelék:
- 1 kg alma
- cukor és fahéj ízlés szerint
- zsemlemorzsa a hintéshez
Elkészítése:
Az almákat meghámozom ,lereszelem és megdinsztelem. Ízlés szerint cukrozom, aki szereti tehet fahéjat is bele.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, jól kidolgozom és 4 részre osztom (ha díszíteni akarom akkor az elosztás előtt egy maréknyit kiveszek a tésztából).
A tepsibe, vagy formába sütőpapírt teszek (pizza tálcát használtam 30 cm átmérőjűt). Az egyik lapot kinyújtom a tepsi aljára teszem, meghintem zsemlemorzsával és rásimítom az alma felét. Kinyújtok egy másik lapot és befedem vele az almát. Tetszés szerint mintákat vágok rá és díszítem.
Ebből az adagból 2 tepsi lesz.
Eőmelegített stőben 20-25 perc alatt 150 fokon megsütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »