Almás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 ek cukor
- 9 ek tej
- 9 ek olaj
- 1 cs sütőpor
- annyi liszt, hogy jól gyúrható tészta legyen
Töltelék:
- 1 kg alma
- cukor és fahéj ízlés szerint
- zsemlemorzsa a hintéshez
Elkészítése:
Az almákat meghámozom ,lereszelem és megdinsztelem. Ízlés szerint cukrozom, aki szereti tehet fahéjat is bele.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, jól kidolgozom és 4 részre osztom (ha díszíteni akarom akkor az elosztás előtt egy maréknyit kiveszek a tésztából).
A tepsibe, vagy formába sütőpapírt teszek (pizza tálcát használtam 30 cm átmérőjűt). Az egyik lapot kinyújtom a tepsi aljára teszem, meghintem zsemlemorzsával és rásimítom az alma felét. Kinyújtok egy másik lapot és befedem vele az almát. Tetszés szerint mintákat vágok rá és díszítem.
Ebből az adagból 2 tepsi lesz.
Eőmelegített stőben 20-25 perc alatt 150 fokon megsütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »