Almás pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 9 ek cukor
- 9 ek tej
- 9 ek olaj
- 1 cs sütőpor
- annyi liszt, hogy jól gyúrható tészta legyen
Töltelék:
- 1 kg alma
- cukor és fahéj ízlés szerint
- zsemlemorzsa a hintéshez
Elkészítése:
Az almákat meghámozom ,lereszelem és megdinsztelem. Ízlés szerint cukrozom, aki szereti tehet fahéjat is bele.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, jól kidolgozom és 4 részre osztom (ha díszíteni akarom akkor az elosztás előtt egy maréknyit kiveszek a tésztából).
A tepsibe, vagy formába sütőpapírt teszek (pizza tálcát használtam 30 cm átmérőjűt). Az egyik lapot kinyújtom a tepsi aljára teszem, meghintem zsemlemorzsával és rásimítom az alma felét. Kinyújtok egy másik lapot és befedem vele az almát. Tetszés szerint mintákat vágok rá és díszítem.
Ebből az adagból 2 tepsi lesz.
Eőmelegített stőben 20-25 perc alatt 150 fokon megsütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

