Almás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 18 dkg porcukor
- 1 sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis pohár tejföl
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- porcukor
- fahéj
Elkészítése:
Az alapanyagokat összegyúrjuk, kétfelé elosztjuk. Az almákat lereszeljük, kicsavarjuk ha levet enged, majd ízlés szerint teszünk bele porcukrot és fahéjat. Egy tepsit kiolajozunk, lisztezünk.
Az egyik lapot a tepsi méretének megfelelően elsodorjuk és beletesszük a tepsibe, megszórjuk kevés zsemlemorzsával, majd rásimítjuk az almát. Erre tesszük a következő elsodort lapot. A tetejét villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »