Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 15 dkg zsír
    • 18 dkg porcukor
    • 1 sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis pohár tejföl

    A töltelékhez:

    • 1,5 kg alma
    • porcukor
    • fahéj

    Elkészítése:

    Az alapanyagokat összegyúrjuk, kétfelé elosztjuk. Az almákat lereszeljük, kicsavarjuk ha levet enged, majd ízlés szerint teszünk bele porcukrot és fahéjat. Egy tepsit kiolajozunk, lisztezünk.

    Az egyik lapot a tepsi méretének megfelelően elsodorjuk és beletesszük a tepsibe, megszórjuk kevés zsemlemorzsával, majd rásimítjuk az almát. Erre tesszük a következő elsodort lapot. A tetejét villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá