Almás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 18 dkg porcukor
- 1 sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis pohár tejföl
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- porcukor
- fahéj
Elkészítése:
Az alapanyagokat összegyúrjuk, kétfelé elosztjuk. Az almákat lereszeljük, kicsavarjuk ha levet enged, majd ízlés szerint teszünk bele porcukrot és fahéjat. Egy tepsit kiolajozunk, lisztezünk.
Az egyik lapot a tepsi méretének megfelelően elsodorjuk és beletesszük a tepsibe, megszórjuk kevés zsemlemorzsával, majd rásimítjuk az almát. Erre tesszük a következő elsodort lapot. A tetejét villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »