Almás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 18 dkg porcukor
- 1 sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis pohár tejföl
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- porcukor
- fahéj
Elkészítése:
Az alapanyagokat összegyúrjuk, kétfelé elosztjuk. Az almákat lereszeljük, kicsavarjuk ha levet enged, majd ízlés szerint teszünk bele porcukrot és fahéjat. Egy tepsit kiolajozunk, lisztezünk.
Az egyik lapot a tepsi méretének megfelelően elsodorjuk és beletesszük a tepsibe, megszórjuk kevés zsemlemorzsával, majd rásimítjuk az almát. Erre tesszük a következő elsodort lapot. A tetejét villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »