Almás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 18 dkg porcukor
  • 1 sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 kis pohár tejföl

A töltelékhez:

  • 1,5 kg alma
  • porcukor
  • fahéj

Elkészítése:

Az alapanyagokat összegyúrjuk, kétfelé elosztjuk. Az almákat lereszeljük, kicsavarjuk ha levet enged, majd ízlés szerint teszünk bele porcukrot és fahéjat. Egy tepsit kiolajozunk, lisztezünk.

Az egyik lapot a tepsi méretének megfelelően elsodorjuk és beletesszük a tepsibe, megszórjuk kevés zsemlemorzsával, majd rásimítjuk az almát. Erre tesszük a következő elsodort lapot. A tetejét villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat!