Almás-őszibarackos pite recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2,5 bögre liszt
- 1 cs sütőpor
- 200 g vaj
- 2 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1-2 ek víz
Töltelék:
- 5-6 alma
- 2 őszibarack
- fél bögre cukor
- 2 ek fahéj
- 2 ek finomliszt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük és amíg a tölteléket elkészítjük, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük.
A töltelékhez meghámozzuk és felszeleteljük az almát és a barackot. Hozzáadunk fél bögre cukrot, a reszelt citrom héját, a fahéjat és a lisztet. Ezt összekeverjük és állni hagyjuk.
A tésztát két részre osztjuk. Egy nagyobb egy kisebb részre. Mindkét gombócot kinyújtjuk a nagyobb tésztát a kivajazott sütőforma aljára nyomkodjuk, majd ráhelyezzük a gyümölcsöt és a tetejére rárakjuk a tészta másik felét. Az oldalainál összenyomkodjuk az alsó tésztával és közepes lángon előmelegített sütőben készre sütjük.
Tipp:
Az alma és az őszibarack helyett akár bogyós gyümölcsöt, sárgabarackot, vagy ízlés szerint bármilyen más gyümölcsöt használhatunk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »