Almás-őszibarackos pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2,5 bögre liszt
- 1 cs sütőpor
- 200 g vaj
- 2 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1-2 ek víz
Töltelék:
- 5-6 alma
- 2 őszibarack
- fél bögre cukor
- 2 ek fahéj
- 2 ek finomliszt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük és amíg a tölteléket elkészítjük, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük.
A töltelékhez meghámozzuk és felszeleteljük az almát és a barackot. Hozzáadunk fél bögre cukrot, a reszelt citrom héját, a fahéjat és a lisztet. Ezt összekeverjük és állni hagyjuk.
A tésztát két részre osztjuk. Egy nagyobb egy kisebb részre. Mindkét gombócot kinyújtjuk a nagyobb tésztát a kivajazott sütőforma aljára nyomkodjuk, majd ráhelyezzük a gyümölcsöt és a tetejére rárakjuk a tészta másik felét. Az oldalainál összenyomkodjuk az alsó tésztával és közepes lángon előmelegített sütőben készre sütjük.
Tipp:
Az alma és az őszibarack helyett akár bogyós gyümölcsöt, sárgabarackot, vagy ízlés szerint bármilyen más gyümölcsöt használhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

