Almás-omlós süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1/2 cs sütőpor
- 1 + 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2-3 kanál tejföl
- 5-6 közepes alma
- morzsa
- fahéj
Elkészítése:
Megpucoljuk az almákat, majd nagyobb lukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk fahéjjal, cukorral és állni hagyjuk, hogy levet eresszen, Közben elkészítjük a tésztát.
A margarint a lisztben elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sütőport, az 1 tojást, a cukrot, vaníliás cukrot és a tejfölt. Összegyúrjuk az egészet. A kész tésztát elfelezzük.
Ha vékony tésztát szeretnénk,akkor nagy tepsit, ha vastag tésztát,akkor kis tepsit kikenünk margarinnal, kilisztezzük. A tészta egyik felét tepsi méretűre nyújtjuk és beleterítjük (valamennyit fel fog jönni a tészta a sütőpor adag függvényében). A tepsibe terített tésztát megszórjuk vékonyan morzsával (lehet darált keksszel is), hogy az alma ne áztassa el a tésztát.
Ezután az almát jó alaposan kinyomkodva a tésztára terítjük. A másik fél adag tésztát is kb. az előző méretére nyújtjuk és betakarjuk vele az almát. A tetejét a másik tojás fehérjével megkenjük, villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben kb 180 fokon addig sütjük, míg szép aranybarna lesz a teteje (kb 15-20 perc). Ha kész picit hagyjuk hűlni, majd fölkockázzuk, megszórhatjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »