Almás-omlós süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1/2 cs sütőpor
- 1 + 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2-3 kanál tejföl
- 5-6 közepes alma
- morzsa
- fahéj
Elkészítése:
Megpucoljuk az almákat, majd nagyobb lukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk fahéjjal, cukorral és állni hagyjuk, hogy levet eresszen, Közben elkészítjük a tésztát.
A margarint a lisztben elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sütőport, az 1 tojást, a cukrot, vaníliás cukrot és a tejfölt. Összegyúrjuk az egészet. A kész tésztát elfelezzük.
Ha vékony tésztát szeretnénk,akkor nagy tepsit, ha vastag tésztát,akkor kis tepsit kikenünk margarinnal, kilisztezzük. A tészta egyik felét tepsi méretűre nyújtjuk és beleterítjük (valamennyit fel fog jönni a tészta a sütőpor adag függvényében). A tepsibe terített tésztát megszórjuk vékonyan morzsával (lehet darált keksszel is), hogy az alma ne áztassa el a tésztát.
Ezután az almát jó alaposan kinyomkodva a tésztára terítjük. A másik fél adag tésztát is kb. az előző méretére nyújtjuk és betakarjuk vele az almát. A tetejét a másik tojás fehérjével megkenjük, villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben kb 180 fokon addig sütjük, míg szép aranybarna lesz a teteje (kb 15-20 perc). Ha kész picit hagyjuk hűlni, majd fölkockázzuk, megszórhatjuk porcukorral.