Almás-meggyes-mákos koszorú recept

Hozzávalók:
- 35 dkg finomliszt
- 17 dkg olvasztott vaj
- 1,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 3 dkg mák
- 1 alma
- 37 dkg magozott meggy
- 2 ek citromlé
- 2 ek porcukor
Elkészítése:
Az almát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a citromlével meglocsoljuk.
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk puha vajat, majd felváltva a tejet és a szódabikarbónával elkevert lisztet. A tésztát 2 részre osztjuk, az egyikbe belekeverjük az lereszelt almát, a másikba pedig a mákot.
Egy koszorúformát kikenünk vajjal és beszórjuk liszttel. Beleöntjük az almás tésztát, majd a tetejére ráöntjük a mákosat. A magozott meggyet elosztjuk a tetején.
180 fokos sütőbe téve tűpróbáig sütjük (kb. 45-50 perc).
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »