Almás-meggyes-mákos koszorú recept

Hozzávalók:
- 35 dkg finomliszt
- 17 dkg olvasztott vaj
- 1,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 3 dkg mák
- 1 alma
- 37 dkg magozott meggy
- 2 ek citromlé
- 2 ek porcukor
Elkészítése:
Az almát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a citromlével meglocsoljuk.
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk puha vajat, majd felváltva a tejet és a szódabikarbónával elkevert lisztet. A tésztát 2 részre osztjuk, az egyikbe belekeverjük az lereszelt almát, a másikba pedig a mákot.
Egy koszorúformát kikenünk vajjal és beszórjuk liszttel. Beleöntjük az almás tésztát, majd a tetejére ráöntjük a mákosat. A magozott meggyet elosztjuk a tetején.
180 fokos sütőbe téve tűpróbáig sütjük (kb. 45-50 perc).
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »