Almás marcipános piskóta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
(25×39 cm-es tesi)
A tepsi kikenéséhez:
- kb 10 dkg vaj
A tészta hozzávalói:
- 6-7 db savanykás alma
- kristálycukor
- őrölt fahéj
- 15 dkg vágott dió
- 25 dkg liszt
- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 10 dkg marcipánmassza reszelve
A díszítéshez:
- 5 dkg olvasztott csokoládé(el is maradhat)
Elkészítése:
A tepsit vastagon kikenjük vajjal, majd bőven megszórjuk kristálycukorral. Rárakjuk a nem túl vékonyra darabolt alma szeleteket, majd megszórjuk cukorral, őrölt fahéjjal és darabos dióval. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és amíg elkészítjük a piskótát, betesszük az almákat karamellizálódni.
Az egész tojásokat a cukrokkal, és az olvasztott vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd apránként a tejet és a reszelt marcipánt.
Ráöntjük a tepsiben karamellizált almára, és 170 fokon kb fél óra alatt megsütjük. A kihűlt sütit egy tálcára borítjuk,és olvasztott csokit csorgatunk a tetejére.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »