Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás marcipános piskóta recept

Almás marcipános piskóta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    (25×39 cm-es tesi)

    A tepsi kikenéséhez:

    • kb 10 dkg vaj

    A tészta hozzávalói:

    • 6-7 db savanykás alma
    • kristálycukor
    • őrölt fahéj
    • 15 dkg vágott dió
    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 sütőpor
    • 1 vaníliás cukor
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej
    • 10 dkg marcipánmassza reszelve

    A díszítéshez:

    • 5 dkg olvasztott csokoládé(el is maradhat)

    Elkészítése:

    A tepsit vastagon kikenjük vajjal, majd bőven megszórjuk kristálycukorral. Rárakjuk a nem túl vékonyra darabolt alma szeleteket, majd megszórjuk cukorral, őrölt fahéjjal és darabos dióval.  A sütőt 200 fokra előmelegítjük és amíg elkészítjük a piskótát, betesszük az almákat karamellizálódni.

    Az egész tojásokat a cukrokkal,  és az olvasztott vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd apránként a tejet és a reszelt marcipánt.

    Ráöntjük a tepsiben karamellizált almára, és 170 fokon kb fél óra alatt megsütjük. A kihűlt sütit egy tálcára borítjuk,és olvasztott csokit csorgatunk a tetejére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá