Almás marcipános piskóta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
(25×39 cm-es tesi)
A tepsi kikenéséhez:
- kb 10 dkg vaj
A tészta hozzávalói:
- 6-7 db savanykás alma
- kristálycukor
- őrölt fahéj
- 15 dkg vágott dió
- 25 dkg liszt
- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 10 dkg marcipánmassza reszelve
A díszítéshez:
- 5 dkg olvasztott csokoládé(el is maradhat)
Elkészítése:
A tepsit vastagon kikenjük vajjal, majd bőven megszórjuk kristálycukorral. Rárakjuk a nem túl vékonyra darabolt alma szeleteket, majd megszórjuk cukorral, őrölt fahéjjal és darabos dióval. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és amíg elkészítjük a piskótát, betesszük az almákat karamellizálódni.
Az egész tojásokat a cukrokkal, és az olvasztott vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd apránként a tejet és a reszelt marcipánt.
Ráöntjük a tepsiben karamellizált almára, és 170 fokon kb fél óra alatt megsütjük. A kihűlt sütit egy tálcára borítjuk,és olvasztott csokit csorgatunk a tetejére.
Forrás: https://csokolade.network.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.