Almás marcipános piskóta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
(25×39 cm-es tesi)

A tepsi kikenéséhez:

  • kb 10 dkg vaj

A tészta hozzávalói:

  • 6-7 db savanykás alma
  • kristálycukor
  • őrölt fahéj
  • 15 dkg vágott dió
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 2 dl tej
  • 10 dkg marcipánmassza reszelve

A díszítéshez:

  • 5 dkg olvasztott csokoládé(el is maradhat)

Elkészítése:

A tepsit vastagon kikenjük vajjal, majd bőven megszórjuk kristálycukorral. Rárakjuk a nem túl vékonyra darabolt alma szeleteket, majd megszórjuk cukorral, őrölt fahéjjal és darabos dióval.  A sütőt 200 fokra előmelegítjük és amíg elkészítjük a piskótát, betesszük az almákat karamellizálódni.

Az egész tojásokat a cukrokkal,  és az olvasztott vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd apránként a tejet és a reszelt marcipánt.

Ráöntjük a tepsiben karamellizált almára, és 170 fokon kb fél óra alatt megsütjük. A kihűlt sütit egy tálcára borítjuk,és olvasztott csokit csorgatunk a tetejére.