Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás- madulás sütemény recept

Almás- madulás sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 125 g vaj (tészta)
    • 125 g porcukor (tészta)
    • 1 csomag vaníliás cukor (tészta)
    • 1 csipet só (tészta)
    • 175 g liszt (sima és féldara, tészta)
    • 2 tk sütőpor (tészta)
    • 50 ml tej (tészta)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (tészta)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (tészta)
    • 100 g mandulapehely (tésztára)
    • 1 csomag fahéjas cukor (tésztára)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (tésztára)
    • 400 g alma (kockára vágva, töltelék)
    • 300 ml víz (töltelék)
    • 100 g cukor
    • 1 csomag fahéjas cukor (töltelék)
    • 1⁄2 citromlé (töltelék)
    • 1 vaníliás pudingpor (töltelék)
    • 300 g fehér joghurt (joghurtos töltelék)
    • 20 g porcukor (joghurtos töltelék)
    • 1 csomag fahéjas cukor (joghurtos töltelék)
    • 250 ml habtejszín (joghurtos töltelék)
    • 20 g zselatinpor (joghurtos töltelék)
    • 100 ml forró víz (joghurtos töltelék)

    Elkészítése:

    Elkészítjük a tésztát: a puha vajat a kétféle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a csipet sót, újra kikeverjük. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a tejet a tojással és a sárgával, majd jó alaposan keverjük hozzá a cukros vajhoz. A kapott tésztát kizsírozott, kilisztezett tepsibe kenjük, lekenjük egy felvert tojással, majd megszórjuk a fahéjas mandulaszirmokkal. Előremelegített sütőben kb. 12 percet sütjük 200 fokon. A sütőben hagyjuk kb. 10 percet pihenni, majd még forrón kettévágjuk.

    Elkészítjük az almás tölteléket: A megtisztított, és kockákra vágott almát a 3 dl vízben megfőzzük a citromlével, és a cukrokkal együtt A pudingport kevés vízben simára keverjük, majd ráöntjük az almára, és folytonos keverés mellett kb. 1 percet főzzük, hogy sűrű legyen. A kettévágott tésztánk egyik darabját megfordítjuk, hogy a mandulaszirmok legyenek alul, majd rásimítjuk a még forró almás tölteléket. Hagyjuk alaposan kihűlni.

    Elkészítjük a joghurtos tölteléket: A joghurtokat fakanállal összekeverjük a porcukorral és a fahéjas cukorral, hozzákeverjük a felvert habtejszínt, majd a forró vízben feloldott zselatint is. Alaposan összekeverjük és rásimítjuk az almatöltelékre. A tésztánk fennmaradó darabját rátesszük a joghurtos töltelékre, hűtőbe dugjuk min. 4 órára. Tálalás előtt tetszés szerint szeleteljük fel.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá