Almás lepény recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12.5 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek tejföl
- 1 csipet só
Töltelék
- 1.5 kg alma
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kk fahéj
- 4 ek zsemlemorzsa
- 5 dkg cukor
Elkészítése:
A tészta lekészítése:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, és két részre osztjuk. Kinyújtjuk akkorára, hogy beleférjen egy 35 x 40 cm-es tepsibe. A tepsibe helyezett tésztát megszórjuk morzsával, cukorral, majd rárendezzük a kinyomkodott almatölteléket és meghintjük fahéjjal és vaníliás cukorral.
A másik tésztát is kinyújtjuk, és rátesszük a töltelékre. Megszurkáljuk villával, majd aranyra sütjük. Miután kihűlt, kockákra vágjuk, és fahéjas porcukorral megszórva találjuk.
A töltelék elkészítése:
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét.
Tipp:
Vaníliás sodóval nagyon finom!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.