Almás lepény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12.5 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek tejföl
- 1 csipet só
Töltelék
- 1.5 kg alma
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kk fahéj
- 4 ek zsemlemorzsa
- 5 dkg cukor
Elkészítése:
A tészta lekészítése:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, és két részre osztjuk. Kinyújtjuk akkorára, hogy beleférjen egy 35 x 40 cm-es tepsibe. A tepsibe helyezett tésztát megszórjuk morzsával, cukorral, majd rárendezzük a kinyomkodott almatölteléket és meghintjük fahéjjal és vaníliás cukorral.
A másik tésztát is kinyújtjuk, és rátesszük a töltelékre. Megszurkáljuk villával, majd aranyra sütjük. Miután kihűlt, kockákra vágjuk, és fahéjas porcukorral megszórva találjuk.
A töltelék elkészítése:
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét.
Tipp:
Vaníliás sodóval nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »