Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás lepény recept

Almás lepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg rétesliszt
    • 30 dkg finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 1 cs sütőpor

    Töltelék:

    • 8 közepes alma
    • kristálycukor
    • faháj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 30 percre hűtőbe tesszük.

    Addig megpucoljuk azt almákat, lereszeljük és ízlés szerint kristálycukorral és fahéjjal ízesítjük.

    Ha letelt a 30 perc kinyújtjuk a tésztának a felét, mivel könnyen törik ezért érdemes már sütőpapíron kinyújtani. 30×40 cm-es tepsibe tesszük sütőpapírostól, majd a tölteléket rásimítjuk és a maradék kinyújtott tésztával befedjük.
    Tetejét villával megszurkáljuk. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

    (A képen én kör alakú formában készítettem és tetejét szívecskékkel borítottam, “sajnos” a nagy tepsis változat mindig elfogyott mire le tudtam volna fotózni.)

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá