Almás lepény recept

Hozzávalók:
- 20 dkg rétesliszt
- 30 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- 8 közepes alma
- kristálycukor
- faháj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 30 percre hűtőbe tesszük.
Addig megpucoljuk azt almákat, lereszeljük és ízlés szerint kristálycukorral és fahéjjal ízesítjük.
Ha letelt a 30 perc kinyújtjuk a tésztának a felét, mivel könnyen törik ezért érdemes már sütőpapíron kinyújtani. 30×40 cm-es tepsibe tesszük sütőpapírostól, majd a tölteléket rásimítjuk és a maradék kinyújtott tésztával befedjük.
Tetejét villával megszurkáljuk. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
(A képen én kör alakú formában készítettem és tetejét szívecskékkel borítottam, “sajnos” a nagy tepsis változat mindig elfogyott mire le tudtam volna fotózni.)
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »