Almás lepény recept
Hozzávalók:
- 20 dkg rétesliszt
- 30 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- 8 közepes alma
- kristálycukor
- faháj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 30 percre hűtőbe tesszük.
Addig megpucoljuk azt almákat, lereszeljük és ízlés szerint kristálycukorral és fahéjjal ízesítjük.
Ha letelt a 30 perc kinyújtjuk a tésztának a felét, mivel könnyen törik ezért érdemes már sütőpapíron kinyújtani. 30×40 cm-es tepsibe tesszük sütőpapírostól, majd a tölteléket rásimítjuk és a maradék kinyújtott tésztával befedjük.
Tetejét villával megszurkáljuk. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
(A képen én kör alakú formában készítettem és tetejét szívecskékkel borítottam, “sajnos” a nagy tepsis változat mindig elfogyott mire le tudtam volna fotózni.)
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

