Hozzávalók:
Töltelék:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 30 percre hűtőbe tesszük.
Addig megpucoljuk azt almákat, lereszeljük és ízlés szerint kristálycukorral és fahéjjal ízesítjük.
Ha letelt a 30 perc kinyújtjuk a tésztának a felét, mivel könnyen törik ezért érdemes már sütőpapíron kinyújtani. 30×40 cm-es tepsibe tesszük sütőpapírostól, majd a tölteléket rásimítjuk és a maradék kinyújtott tésztával befedjük.
Tetejét villával megszurkáljuk. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
(A képen én kör alakú formában készítettem és tetejét szívecskékkel borítottam, “sajnos” a nagy tepsis változat mindig elfogyott mire le tudtam volna fotózni.)
Jó étvágyat hozzá!