Almás lepény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg rétesliszt
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 tojás sárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor

Töltelék:

  • 8 közepes alma
  • kristálycukor
  • faháj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 30 percre hűtőbe tesszük.

Addig megpucoljuk azt almákat, lereszeljük és ízlés szerint kristálycukorral és fahéjjal ízesítjük.

Ha letelt a 30 perc kinyújtjuk a tésztának a felét, mivel könnyen törik ezért érdemes már sütőpapíron kinyújtani. 30×40 cm-es tepsibe tesszük sütőpapírostól, majd a tölteléket rásimítjuk és a maradék kinyújtott tésztával befedjük.
Tetejét villával megszurkáljuk. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

(A képen én kör alakú formában készítettem és tetejét szívecskékkel borítottam, “sajnos” a nagy tepsis változat mindig elfogyott mire le tudtam volna fotózni.)

Jó étvágyat hozzá!