Almás lepény recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 3 evőkanál porcukor
- 1 sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4-5 evőkanál tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék:
- 1 kg reszelt alma
- 1 vaníliacukor
- kb 15-20 dkg cukor (az alma édességétől függ)
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, utána a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk.
A gyúrt tésztát kétfelé osztjuk, kinyújtjuk majd zsírozott lisztezett tepsibe rakjuk.Ráhalmozzuk az almát és mehet rá a másik tésztalap.
Villával megszurkáljuk tojással lekenjük a tetejét és kb 45 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »