Almás lepény recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 3 evőkanál porcukor
- 1 sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4-5 evőkanál tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék:
- 1 kg reszelt alma
- 1 vaníliacukor
- kb 15-20 dkg cukor (az alma édességétől függ)
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, utána a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk.
A gyúrt tésztát kétfelé osztjuk, kinyújtjuk majd zsírozott lisztezett tepsibe rakjuk.Ráhalmozzuk az almát és mehet rá a másik tésztalap.
Villával megszurkáljuk tojással lekenjük a tetejét és kb 45 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »