Almás lepény recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 cs sütőpor
- 3 kávéskanál tejföl
- 6-7 szem nagyobb alma
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral,elmorzsoljuk benne a margarin.A tejföllel és a tojással összegyúrjuk. 15 percet hűtőbe pihentetjük a tésztát, Az almákat megpucoljuk majd lereszeljük.Egy lábasban megpároljuk cukorral és fahéjjal ízlés szerint. A tésztát két részre osztjuk. Kinyújtjuk és zsírozott tepsibe tesszük. Megszórjuk zsemlemorzsával majd rátesszük a párolt almát, befedjük a másik tésztával.Tetejét lekenjük tojássárgával és villával megszurkáljuk. Kisütjük.
Tipp:
Én az almához szoktam tenni egy vaníliás cukrot, ízletesebb lesz tőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

