Almás lepény recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 3 kávéskanál tejföl
- 6-7 szem nagyobb alma
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral,elmorzsoljuk benne a margarin.A tejföllel és a tojással összegyúrjuk. 15 percet hűtőbe pihentetjük a tésztát, Az almákat megpucoljuk majd lereszeljük.Egy lábasban megpároljuk cukorral és fahéjjal ízlés szerint. A tésztát két részre osztjuk. Kinyújtjuk és zsírozott tepsibe tesszük. Megszórjuk zsemlemorzsával majd rátesszük a párolt almát, befedjük a másik tésztával.Tetejét lekenjük tojássárgával és villával megszurkáljuk. Kisütjük.
Tipp:
Én az almához szoktam tenni egy vaníliás cukrot, ízletesebb lesz tőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »