Almás krémes piskótából recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek kristálycukor
- 8 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
Töltelék:
- 1,5 kg reszelt édes alma
- 10 dkg porcukor
- 1 csapott kk fahéj
Továbbá:
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6-8 ek cukor
- 15-20 dkg margarin
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojásfehérjét 8 ek kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A jól eldolgozott masszát nagyobb méretű, négyzet alakú tepsibe öntjük és előmelegített, 180 fokos sütőbe helyezzük. Tűpróbáig sütjük. Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet és a tölteléket.
A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Lassú tűzön sűrűre főzzük és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding, hozzáadjuk a margarint és csomómentesre kavarjuk. A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk.
Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd a porcukorral és a fahéjjal összekeverjük. A kihűlt piskótát félbevágjuk. Az egyik piskótalapra rákenjük az almás tölteléket, majd ráhelyezzük a másik fél piskótát, erre pedig rákenjük a vaníliás krémet.
A süteményt hagyjuk egy kicsit összeérni, majd szeletelve kínáljuk.