Almás krémes piskótából recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek kristálycukor
- 8 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
Töltelék:
- 1,5 kg reszelt édes alma
- 10 dkg porcukor
- 1 csapott kk fahéj
Továbbá:
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6-8 ek cukor
- 15-20 dkg margarin
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojásfehérjét 8 ek kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A jól eldolgozott masszát nagyobb méretű, négyzet alakú tepsibe öntjük és előmelegített, 180 fokos sütőbe helyezzük. Tűpróbáig sütjük. Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet és a tölteléket.
A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Lassú tűzön sűrűre főzzük és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding, hozzáadjuk a margarint és csomómentesre kavarjuk. A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk.
Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd a porcukorral és a fahéjjal összekeverjük. A kihűlt piskótát félbevágjuk. Az egyik piskótalapra rákenjük az almás tölteléket, majd ráhelyezzük a másik fél piskótát, erre pedig rákenjük a vaníliás krémet.
A süteményt hagyjuk egy kicsit összeérni, majd szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »