Almás krémes recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-2 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 1,5 kg reszelt alma
- 5 dkg margarin
- fahéj
Krém:
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dl tej
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk. Közepes tepsi méretűre kinyújtjuk, 180 fokon kb 10-15 perc alatt világosra sütjük egyenként.
A reszelt almát a margarinnal fahéjjal megdinszteljük, kihűtjük. A krémhez megfőzzük a lisztet, 3 ek cukrot a tejjel, ha kihűlt hozzáadjuk a margarint, és a többi cukrot, vaníliás cukort.
Összeállítás lap-almatöltelék-lap-krém-lap, tetejére porcukor.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.