Almás krémes recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg zsír vagy margarin
- 10 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 csomag vaníliás cukor
- kevés tejföl
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A töltelékhez:
- 1 kg hámozott alma
- 10 dkg cukor
- fahéj
- kevés vaj
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral vagy margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tojásokat és kevés tejföllel jól összegyúrjuk. 3 lapot sütünk egy 21*32 cm-es tepsi hátulján (180 fokon kb 10 perc, ne ijedjünk meg világosak maradnak a lapok!).
A pudingport a tejben megfőzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudingos részhez dolgozzuk.
Az almát lereszeljük, kevés vajon megdinszteljük. 10 dkg cukrot adunk hozzá, fahéjjal ízesítjük.
Az első lapra rákenjük a pudingos krémet, ráhelyezzük a második lapot, erre jön az almapüré és rá a harmadik lap. Cukorral meghintjük vagy csokimázat is készíthetünk rá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.