Almás krémes recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg zsír vagy margarin
- 10 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 csomag vaníliás cukor
- kevés tejföl
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A töltelékhez:
- 1 kg hámozott alma
- 10 dkg cukor
- fahéj
- kevés vaj
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral vagy margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tojásokat és kevés tejföllel jól összegyúrjuk. 3 lapot sütünk egy 21*32 cm-es tepsi hátulján (180 fokon kb 10 perc, ne ijedjünk meg világosak maradnak a lapok!).
A pudingport a tejben megfőzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudingos részhez dolgozzuk.
Az almát lereszeljük, kevés vajon megdinszteljük. 10 dkg cukrot adunk hozzá, fahéjjal ízesítjük.
Az első lapra rákenjük a pudingos krémet, ráhelyezzük a második lapot, erre jön az almapüré és rá a harmadik lap. Cukorral meghintjük vagy csokimázat is készíthetünk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »