Almás krémes recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg zsír vagy margarin
- 10 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 csomag vaníliás cukor
- kevés tejföl
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A töltelékhez:
- 1 kg hámozott alma
- 10 dkg cukor
- fahéj
- kevés vaj
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral vagy margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tojásokat és kevés tejföllel jól összegyúrjuk. 3 lapot sütünk egy 21*32 cm-es tepsi hátulján (180 fokon kb 10 perc, ne ijedjünk meg világosak maradnak a lapok!).
A pudingport a tejben megfőzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudingos részhez dolgozzuk.
Az almát lereszeljük, kevés vajon megdinszteljük. 10 dkg cukrot adunk hozzá, fahéjjal ízesítjük.
Az első lapra rákenjük a pudingos krémet, ráhelyezzük a második lapot, erre jön az almapüré és rá a harmadik lap. Cukorral meghintjük vagy csokimázat is készíthetünk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »