Almás krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 10 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Töltelék:
- 1 kg reszelt alma
- 1 ek vaj
- ízlés szerint cukor
- fahéj
- citromlé
Teteje:
- 5 dkg étcsokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
Tészta készítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a hideg, felkockázott margarint és morzsásra gyúrjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tejet és jól összegyúrjuk. 3 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk egyforma téglalapra és egy sütőpapírral lefedett tepsi hátulján egyesével megsütjük 180 fokos sütőben (kb. 12-15 perc)
Krém készítése:
A pudingporhoz fokozatosan hozzáöntjük a tejet és csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral kihabosítjuk és apránként hozzáadva a kihűlt pudingot krémesre keverjük.
Töltelék készítése:
A lereszelt almát kevés vajon megdinszteljük, ízlés szerint cukorral, fahéjjal és citromlével ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
Az első lapot megkenjük a pudingos krémmel, erre helyezzük rá a második lapot, amire a kihűlt almás tölteléket egyengetjük. Befedjük a harmadik lappal, amit az olvasztott olajos étcsokival meglocsolunk. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és másnap szeleteljük.
Tipp:
Ne süssük túl a lapokat, töltésnél pedig vigyázzunk, hogy ne törjön el.