Almás kenyér recept
Ők is elkészítették

Illatozó almák mindenhol a piacon. Mi mindenféle elkészítési formában szeretjük.
Kipróbálásra váró receptjeim között bukkantam rá erre az eredetileg kuglófra megálmodott finomságra. Átalakítás–próbaverzió–nagy siker :)
A sütemény alján, ropogósra karamellizált dió, nagyon jól harmonizál az omlós illatos tésztával.
Szeretettel ajánlom nektek, kik az almát nem csak ropogtatni szeretitek!
Hozzávalók:
- (2 dl -es bögrét használtam mércének)
- 1,5 bögre finomliszt
- 1 kk fahéj
- 1 tk szódapor
- 12 dkg vaj
- 1 bögre barna cukor
- 1 bögre almaszósz (2-3 db savanykás alma , citromos vízben puhára párolva, leve leöntve, gyümölcshús turmixolva)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek barna cukor + 2 ek durvára darált dió
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy gyümölcskenyér formát kivajazunk , és aljába 2-2 ek barna cukrot és darált diót szórunk, majd félretesszük.
A vajat, a barna cukrot és a tojást habosra keverjük, majd a lisztben elkevert szódaport és fahéjat apránként hozzáadagoljuk. A turmixolt almapürével dúsítjuk és ezzel is alaposan elkeverjük.
Az almás masszát a cukros-darált diós felületre halmozzuk, a formát kissé a pulthoz ütögetjük, hogy a felesleges légbuborékok távozzanak a tésztából.
Előmelegített sütőbe toljuk és 30-35 perc alatt készre sütjük. Pár perc várakozás után rácsra borítjuk és hűlni hagyjuk.
Tipp:
Almás kenyérkét szeletelés előtt, porcukorral hintjük. A megmaradt natúr almapürét kínáltam mellé ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »