Almás gyümölcskenyér recept

Hozzávalók:
- 50 dkg alma (ez kb. 60 dkg feldolgozás előtti súly)
- 25 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg aszalt szilva
- 5 dkg aszalt sárgabarack
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg dió
Tepsihez:
- 2 ek margarin
- 2 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk, a reszelő nagy lyukán lereszeljük és a cukorral elkeverve hagyjuk állni. Nem szükséges kicsavarni. A formát kikenjük margarinnal és meghintjük zsemlemorzsával.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a vaníliás cukrot. A szilvát és a barackot apró kockára, a diót durvára vágjuk és a mazsolával együtt a lisztbe szórjuk. Hozzáadjuk a tojást és a cukros almát. Jól összekeverjük.
Az előkészített formába simítjuk. Nem tölti be az egész formát. Előmelegített sütőbe toljuk, 170 fokon hőlégkeveréssel 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Nekem a sütés felénél eléggé barnult a teteje, ezért a középső rácsról az alsóra helyeztem. Ha megsült, rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Porcukorral meghintjük és egy éles késsel szeleteljük.
Tipp:
A gyümölcskenyér egy igazi ünnepi sütemény. Most almával, sok finom aszalt gyümölccsel és durvára vágott dióval gazdagítottam. Természetesen bármilyen, otthon található aszalt finomság felhasználható sütéskor. Az almák nem voltak túl édesek, ezért picit több cukor került bele. Nem tartalmaz sem vajat, sem olajat, mégis kellemesen puha volt még másnap is.
Gyümölcskenyérforma mérete: 26*12*7,5cm
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »