Almás finomság recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 125 g margarin
- 125 g cukor
- 250 g liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 1 kg alma kockákra vágva
- 1 cs vaníliás cukor
- 7,5 dl fehér bor
- 2 cs vaníliás puding
- 250 g cukor
Tetejére:
- 2 dl tejszínhab
- kakaópor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összemorzsoljuk, majd összegyúrjuk és kinyújtjuk. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk vele.
A kockára vágott almát, nyersen a tésztára tesszük. A pudingokat a borral, a cukorral és a vaníliás cukorral megfőzzük, majd az almára öntjük. Közepesen meleg (160 fokos) sütőben kb 50 percig sütjük.
Amikor kihűlt, levesszük a tortaformát, rásimítjuk a tejszínhabot és megszórjuk kakaóval.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »