Almás finomság recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 125 g margarin
- 125 g cukor
- 250 g liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 1 kg alma kockákra vágva
- 1 cs vaníliás cukor
- 7,5 dl fehér bor
- 2 cs vaníliás puding
- 250 g cukor
Tetejére:
- 2 dl tejszínhab
- kakaópor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összemorzsoljuk, majd összegyúrjuk és kinyújtjuk. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk vele.
A kockára vágott almát, nyersen a tésztára tesszük. A pudingokat a borral, a cukorral és a vaníliás cukorral megfőzzük, majd az almára öntjük. Közepesen meleg (160 fokos) sütőben kb 50 percig sütjük.
Amikor kihűlt, levesszük a tortaformát, rásimítjuk a tejszínhabot és megszórjuk kakaóval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

