Almás-epres réteskosárkák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 levélnyi réteslap
- 50 g olvasztott vaj
- 2 db zöld alma
- 150 g eper
- 1 ek zsemlemorzsa
- 1 ek kókusz reszelék
- 1 kk fahéj
- 1 ek barna cukor
A díszítéshez:
- eper
- 200 ml görög joghurt
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése: Elkészítés…
Sütőt előmelegítjük 180 fokra, muffin sütőformát vagy kosárka formákat előkészítjük, olvasztott vajjal vékonyan kikenjük őket.
Egy kis serpenyőben kókuszreszeléket a zsemlemorzsával együtt megpirítjuk.Hozzá keverjük az őrölt fahéjat és cukrot is.
Az almákat meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, a szintén feldarabolt eperrel együtt az elkészített kókuszos morzsába forgatjuk.
A réteslapokat nedves konyharuhára tesszük és 9 négyzetre vágjuk. Vajjal vékonyan lekenjük és a két lapot össze fogva, sütőformákba igazítjuk. Közepükbe halmozzuk az almás tölteléket és forró sütőbe tolva 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Joghurtot a vaníliás cukorral elkeverjük és mindegyik kosárka tetejére csorgatunk belőle, eperszeletekkel díszíthetjük.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »