Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-diós pite recept

Almás-diós pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 40×30-as tepsihez:
    A tésztához:

    • 60 dkg finomliszt
    • 40 dkg margarin
    • 20 dkg cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 evőkanál tejföl
    • csipet só

    A tészta lekenéséhez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • A töltelékhez:
    • 3 kg alma
    • őrölt fahéj ízlés szerint
    • 10-20 dkg cukor almától függően
    • 20 dkg darált dió
    • 10 dkg mazsola

    A díszítéshez:

    • porcukor

    Elkészítése:

    Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük.

    A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát.

    Két egyforma cipót formálunk belőle és hűvös helyen, fél órát pihentetjük. A mazsolát beáztatjuk,lecsepegtetjük.

    A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére.

    A tepsibe helyezzük az egyik lapot, megszórjuk a darált dióval, ráhalmozzuk a tölteléket,rászórjuk a mazsolát majd befedjük a másik lappal.

    Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá