Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-diós lepény recept

Almás-diós lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 300 g liszt
    • 150 g cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 g dió
    • 50 g vaj
    • 1 csomag sütőpor
    • 1,5 dl tej
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5 közepes alma
    • tortabevonó a tetejére

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Belekeverjük a darabolt almát, a diót, valamint a reszelt citromhéjat is.

    Kivajazott, kilisztezett sütőformába terítjük, majd előmelegített sütőben, lassú tűzön (160 fok) aranyszínűre sütjük. (Tűpróba!)

    Közben elkészítjük a tortabevonót, majd miután kiborítottuk a formából a sütit, a tetejére terítjük a bevonó masszát, majd elsimítjuk rajta. Kihűlés után szeletelhetjük.

     

    A almás-diós lepény kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 187 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 30 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá