Almás-diós lepény recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 150 g cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 g dió
- 50 g vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 5 közepes alma
- tortabevonó a tetejére
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Belekeverjük a darabolt almát, a diót, valamint a reszelt citromhéjat is.
Kivajazott, kilisztezett sütőformába terítjük, majd előmelegített sütőben, lassú tűzön (160 fok) aranyszínűre sütjük. (Tűpróba!)
Közben elkészítjük a tortabevonót, majd miután kiborítottuk a formából a sütit, a tetejére terítjük a bevonó masszát, majd elsimítjuk rajta. Kihűlés után szeletelhetjük.
A almás-diós lepény kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 187 kcal
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 6 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.