Almás-diós lepény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 150 g cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 g dió
- 50 g vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 5 közepes alma
- tortabevonó a tetejére
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Belekeverjük a darabolt almát, a diót, valamint a reszelt citromhéjat is.
Kivajazott, kilisztezett sütőformába terítjük, majd előmelegített sütőben, lassú tűzön (160 fok) aranyszínűre sütjük. (Tűpróba!)
Közben elkészítjük a tortabevonót, majd miután kiborítottuk a formából a sütit, a tetejére terítjük a bevonó masszát, majd elsimítjuk rajta. Kihűlés után szeletelhetjük.
A almás-diós lepény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »